CE ÎNSEAMNĂ ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL

Învățământul dual este o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic, tripartită, ce are la bază un contract de parteneriat între operatorul economic, unitatea de învățământ și unitatea administrativ-teritorială, precum și contracte individuale de pregătire practică între operatorul economic, elev/părinte-tutore și unitatea de învățământ.

Modelul de școală duală se adresează adesea stilurilor și intereselor individuale de învățare, oferind o experiență educațională personalizată.

Ce reprezinta sistemul de învățământ dual?

Elevii care au decis să aleagă pentru ei o astfel de cale de educație pot conta pe o combinație eficientă de teorie și practică într-un singur loc. În cadrul educației lor, în același timp, aceștia se pot bucura de o oportunitate de a dobândi atat notiuni teoretice, cat si experiență în cadrul unui domeniu. În acest fel, ei nu își vor pierde timpul și energia sau orice programe suplimentare de formare. Astfel, un absolvent de școală profesională intră pe piața muncii fiind mai bine pregătit decât colegii lui, ceea ce reprezintă un avantaj semnificativ în ochii potențialilor angajatori.

Cum functionează învățământul în sistem dual?

Elevii își încep studiile la școală și la sediul angajatorului în același timp. După absolvirea învățământului dual, ei susțin un examen profesional. După aceea, ei pot decide dacă doresc să-și continue studiile la un nivel superior sau să obțină un loc de muncă în ocupația pe care au ales-o.

Avantajele învățământului dual

Elevii care au decis să aleagă pentru ei o astfel de cale de educație pot conta pe o combinație eficientă de teorie și practică într-un singur loc. În cadrul educației lor, în același timp, aceștia se pot bucura de o oportunitate de a dobândi atat notiuni teoretice, cat si experiență în cadrul unui domeniu. În acest fel, ei nu își vor pierde timpul și energia sau orice programe suplimentare de formare. 

Avantajele unui sistem de învățare dual

EXPERTIZĂ

EXPERIENŢĂ

LUCRU IN ECHIPA

OCUPAŢIE

Ce este școala profesională în sistem dual?

Învățământul dual se referă de obicei la un model educațional inovator specific, conceput pentru a aborda deficiențele educației tradiționale și a pregăti mai bine elevii pentru provocările din prezent. O școală în sistem dual este un program care își propune să transforme experiența de învățare pentru elevi, concentrându-se pe creativitate, gândire critică și pe rezolvarea problemelor din lumea reală.

Succesul școlilor duale se bazează pe profesori dedicați și elevi implicați!

Beneficiile unui sistem de învățare dual

Beneficiile unui sistem de învățământ dual se bazează pe ideea de a îmbină educația tradițională cu abordări inovatoare ale învățării actuale. Unele dintre avantaje includ:

Scroll to Top